16 Sep 2009

satu malaysia merempit di Formula satu...

pagi tadi sekitar pukul empat, aku mula melayari jaringan internat. aku bukak Kosmo punya laman web...aku baca dan belek-belek, (walaupun surat khabar atas talian ni tak boleh belek pun)..aku terpandang satu tajuk yang bunyik macam best..satu bunyik yang memang dah selalu aku dengar sejak akhir-akhir ni...satu malaya la...pasal tu tobat aku dah tak heran dah...tapi tajuk surat khabar tu kata "1Malaysia F1 Team kebanggaan Malaysia:.

yang ni, taubat aku terkejut, memang power la PM malaysia. apa kata orang??? kalau ada duit semua benda boleh jadi..tu la lumrah donia..
kalau ikut apa yang ditulis kat dalam KOsmo.. diaorang kata ramai la ahli korporat yang sama akan melabur dalam projek ni.antaranya Datuk Seri Tony Fernandes, Datuk Kamarudin Meranun dan S.M Nasarudin S.M Nasimuddin..kalau kereta tu konfem-konfem dah Proton yang buat...tapi aku takut nanti F1 tak menang tapi ada pulak yang bankrupt sebab tak cukup duit nak tanggung perbelanjaan...semua orang dah tahu kan gergasi automotif dunia cam toyota dengan bmw pun dah menyerah kalah...


apa pun aku salah seorang yang juga warga tanah bertuah ni berharap benda ni akan membantu menaikkan imej negara...tak kisah dari sudut atau aspek apa pun janji ada manfaatnya...jangan esok sekadar buang duit je...lepas tu jadi modal anak-anak muda dengan pak cik-pakcik tua nak mencarut kat kedai kopi kat kampung-kampung yang usang dan terbiar...

2 ulasan:

  1. bro..jgn lupe mai singgah blog jen..=)

    BalasPadam